Corry Konings

Zangeres krijgt Tilburgse Tegel Walk of Fame.

Op 18 april kreeg zangeres Corry Konings een eigen tegel op de Walk of Fame in de stad Tilburg.

Op de verjaardag van de stad en die van hemzelf mocht Burgemeester Theo Weterings samen met Corry Konings de tegel van de koningin van het levenslied onthullen in de Walk of Fame bij het Tilburgse station. Toen ze in 2019 haar 50-jarig artiestenjubileum vierde, bood Tilburg haar al een tegel aan. Door corona en het bouwen aan de Spoorzone duurde het even. Maar mevrouw Konings wist beter: ,,Wat in het vat zit, verzuurt niet.

Na de onthulling van deze Tilburgse Tegel Walk of Fame kreeg ze van fans en college artiesten waaronder John de Bever die ook bekend is van het Nederlandse Levenslied een hele mooie grote bos bloemen in ontvangst.

De Walk of Fame is opgezet bij het 200-jarig bestaan van Tilburg. De eerste Tilburger die een tegel kreeg, was Guus Meeuwis. De tegels lagen toen in de Alexanderstraat in het centrum van Tilburg, maar zijn inmiddels verhuisd naar de Spoorzone.

Tekst en foto’s Freddie de Roeck