FRIDAY

FRIDAY BRENGT DEBUUTALBUM 2 DEGREES UIT.

Op 15 april bracht FRIDAY hun debuutalbum 2 degrees uit. Op het album staan onder meer hun debuutsingle 21, de WWF-campagnesong All My Life en hun recente single Should’ve Known Better.

Op 2 degrees staan 18 tracks uit de pen van Koen Brouwer en Quinten Huigen van FRIDAY. Van debuutsingle 21, Show Me Where It Hurts en All My Life, tot Anything To Feel Alive met de Belgische singer-songwriter Alice on the Roof en hun nieuwste single Should’ve Known Better. Van een aantal singles nam FRIDAY ook een akoestische versie op, die de tracklist van 2 degrees afsluiten. Koen en Quinten produceerden hun debuutalbum zelf, samen met Mark van Bruggen. De mix is van de Britse Cenzo Townshend, die ook werkt met U2, Snow Patrol en Kaiser Chiefs.

FRIDAY: “Onze bedoeling met 2 degrees is inspireren, aanjagen, je laten dansen of troost bieden. Onze liedjes gaan over doen wat je hart je ingeeft, opkrabbelen na tegenslagen en je niet laten tegenhouden door angsten of beperkende gedachten. En over liefde, natuurlijk. Liefde voor mensen en voor de natuur.”

De titel 2 degrees verwijst naar de maximale hoeveelheid opwarming (twee graden) die de aarde nog aankan, voordat het echt problematisch wordt. 2 Degrees is ook een knipoog naar de verschillende karakters van de twee vrienden, die naar eigen zeggen “uit verschillende windrichtingen komen, maar toch dezelfde kant op gaan.” @Zusje de Boer

Persfoto Sanja Marusic