Rewire Festival

Nieuwe muziekvormen centraal op Rewire Festival.

Van 7 t/m 10 april 2022 streek Rewire weer neer op verschillende locaties in de Haagse binnenstad voor haar elfde festivaleditie. Ook Amare was dit jaar onderdeel van het festival en herbergde onondekte muzikale parels en bijzondere installaties die gratis te bezoeken waren op het Kunstenplein.

Rewire is een internationaal muziekfestival dat niet alleen nieuwe vormen van muziek presenteert, maar ook diverse manieren om muziek te beleven. Of dit nu gaat via concert, film, performance, installatie of dialoog. Gedurende het weekend van 7 t/m 10 april  was Amare onderdeel van het Rewire festival, en valt er de hele dag door van alles te beleven in ons gebouw.

Op vrijdag 8 april vond in de Concertzaal van Amare de prestigieuze performance 100 Cymbals plaats, gecomponeerd door gelauwerde Japanse geluidskunstenaar Ryoji Ikeda en opgevoerd door toonaangevend ensemble Les Percussions de Strasbourg. Daarnaast treedt de iconische zangeres, componist en performer Meredith Monk op met het door haar opgerichte Vocal Ensemble. Ze speelden haar kritisch gevierde werk ‘Cellular Songs: Concert Version’. Een dag later deelde Meredith Monk het podium met het ensemble Bang on a Can All-Stars voor een optreden van ‘MEMORY GAME’, dat bestond uit herinterpretaties van eerder werk uit Monks toonaangevende oeuvre.

Op zondag 10 april trad de befaamde ambient-folk artiest Grouper op. Ze bracht onlangs haar warm ontvangen album ‘Shade’ uit. De Italiaanse componist Caterina Barbieri presenteerde diezelfde dag een speciaal voor Rewire gemaakte performance met gloednieuwe composities. @Amare

Fotografie Maarten Ederveen