Simple Minds

Simple Minds overtuigen live in Ziggo Dome.

Op 19 april stond de Schotse band Simple Minds voor een uitverkocht concert in een overvolle Ziggo Dome.

“Eindelijk” moeten de fans gedacht hebben want het concert werd vanwege corona verschillende malen verplaatst. De 40 Years Of Hits Tour van Simple Minds was er eentje waar de die-hards zich erg op verheugd hadden.

Het werd een onvergetelijk in twee delen opgesplitst concert waarin alle grote hits voorbij kwamen. Een song als ‘Belfast Child’ klonk volgens de fans anno 2022 nog geweldig, temeer nu de band de song al meer dan vijftien jaar niet meer live gespeeld had. Ook nummers als ‘All The Things She Said’ en ‘Waterfront’ kwamen voorbij.

Het concert duurde uiteindelijk twee en een half uur  met tegen het einde het memorabele ‘Don’t You Forget About Me’.

Fotografie Maarten Ederveen