Bevrijdingsfestival Den Haag

Bevrijdingsfestival Den Haag trekt 66.000 bezoekers.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag heeft, na twee jaar afwezigheid, gisteren op het Malieveld in Den Haag ruim 66.000 bezoekers getrokken.

Op 5 mei vierde heel Nederland Bevrijding met vele Bevrijdingsfestivals. Den Haag vierde de 14e editie van het Bevrijdingsfestival op het Malieveld. Dat was met muziek, politiek, breakdance, draaimolen, festivaldorp en vooral veel gezelligheid.

Het Haagse Bevrijdingsfestival trok om precies te zijn 66.609 bezoekers en dat was een mijlpaal. Het mooie weer had daar ook mee te maken, net als het feit dat ‘het nu weer kan’. De Bevrijding werd uitbundig gevierd met vooral muziek. Dat was van onder meer de Ambassadeur van de Vrijheid, Fresku, Gruppo Sportivo, Aliyah, Numidia en het Haagse dj-duo Blasterjaxxx.

Fotografie Anneke Ruys