Figo Gang jul28

Tags

Related Posts

Share This

Figo Gang

Rotterdamse formatie tekent bij Atlantic Records Benelux.

Figo Gang is de nieuwste signing van Atlantic Records Benelux. De driekoppige groep uit Rotterdam Zuid heeft afgelopen jaren op eigen kracht zich weten neer te zetten als succesvolle naam in de hiphop scene. Samen met Atlantic Records Benelux wordt nu de volgende stap gezet in hun muzikale carrière. Volgende week donderdag 3 augustus verschijnt de eerste single, ‘Bunda’, bij het label.

“We zijn erg blij om Figo Gang te verwelkomen bij Atlantic Records Benelux. We houden de mannen al een tijd nauw in de gaten en kijken vol enthousiasme uit naar de samenwerking. De groep heeft de afgelopen periode laten zien veel in huis te hebben en we zijn trots om gezamenlijk te gaan bouwen aan de volgende stap in hun muzikale carrière.” – Margot Bastiaans (A&R Manager Atlantic Records Benelux)

Figo Gang scoorde eerder miljoenen streams met tracks als ‘I’m In The Ghetto’ en ‘Sirenes/Lange Pijp’ en gooide in 2020 hoge ogen met hun eerste 101Barz sessie. Waar Figo Gang eerder voornamelijk drill tracks uitbracht, is de groep van plan om de komende tijd een meer diverse en toegankelijke sound te laten horen. Van zang tot drill en van punchlines tot clubtracks: ze wisselen verschillende stijlen af en maken het helemaal eigen. Dit resulteert in muziek met verschillende lagen, waarbij de de bovenste laag toegankelijk en dansbaar is voor iedereen en de diepere laag een verhaal vertelt. Hiermee wil Figo Gang een voorbeeld zijn voor de jeugd en een stem vormen voor de jonge generatie in Nederland. @Warner Music Benelux