PRIDE Amersfoort

PRIDE Amersfoort in foto’s.

Na 17 edities verspreid over 23 jaar verandert Gaypride Amersfoort haar naam en onze opzet. Het feest wat begon afsluiting van de gay games in 1998 is inmiddels een Amersfoorts begrip en trekt bezoekers van binnen en buiten de stad.

Toen het bestuur de organisatie overnam van de ondernemers van de binnenstad is het evenement breder getrokken. Van een roze feest op de Hof ging het naar een event met een pride walk, de Rainbow run, een roze picknick, Jong en Out podia, Amazing Pink en andere activiteiten.

Maar dit jaar ia het op een andere manier breder! Na twee jaar afwezigheid is het tijd voor PRIDE. Het dance event van Amersfoort met maar een motto JUST BE PRIDE. Wees trots op wie je bent, hoe je bent en hoe je daar gekomen bent. Het is het feest voor mensen van iedere kleur van de regenboog, ook de kleuren die we met het blote oog niet zien.

Met dj’s, dansers, dragqueens, diversity models en meer zetten we een feest neer waar jij en ik trots op kunnen zijn.

Fotografie: Nico Brons FOTOGRAFIE