Rowwen Hèze

Limburgse dialectband gaat helemaal los in PAARD.

Op 30 juni gaf Rowwen Hèze een concert in PAARD. Dat werd een wervelend optreden met veel bekende nummers in een volle en enthousiaste zaal.

Onderaan Beginne is weten waar je vandaan komt en een aansporing wellicht om je naar boven te werken. Meer nog dan een optimistische kreet is dit al 35 jaar het motto van Rowwen Hèze. Met opgestroopte mouwen, voeten op de grond en spuug in de handen, je een weg naar boven werken. Daarbij nooit hoog van de toren blazen. Telkens weer een publiek winnen, elk optreden een veldslag van genoegen.

De Limburgse dialectband begon als een Engelstalig bandje uit Peel. Inmiddels zijn ze, dertig jaar verder, uitgegroeid tot één van de grotere acts in de Nederlandse popmuziek. De muziek heeft folk-invloeden zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads. In 1992 kwam de echte doorbraak van de band door hun optredens op Pinkpop en de Amsterdam Uitmarkt. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, Lowlands, Parkpop en het Deense Roskilde.

Fotografie: Maarten Ederveen