Canal Pride Amsterdam in foto’s

Botenparade Amsterdam beleeft 25ste editie.

Met honderdduizenden bezoekers was het op zaterdag 6 augustus uitzonderlijk druk langs de kades in het centrum van Amsterdam. De wereldberoemde botenparade – onderdeel van Amsterdamse Prideweek – vond dit jaar voor de 25ste keer plaats.

De botenparade vertrok om 12.00 uur vanaf het Oosterdok. Via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht voeren de deelnemers uiteindelijk richting het Westerdok. Tachtig boten in totaal voeren in enkele uren tijd door de Amsterdamse grachten. De deelnemers werden als vanouds met veel enthousiasme ontvangen. Het was vooral gezellig en feestelijk in de stad en mede door het mooie weer. Overal weerklonk dansbare muziek en ook waren er verschillende muziekoptredens en artiesten te bespeuren. Al leek het aantal aanwezige BN’ers minder dan achterliggende jaren.

Er waren prijzen voor onder meer de boten van het Aidsfonds, Drag Queens United en 3 Layers.

Fotografie: Anneke Ruys