Heather Nova

Heather Nova – Other Shores CD RECENSIE

Other Shores is het nieuwe album van Heather Nova, de opvolger van haar cd Pearl uit 2019. Met ditmaal geen eigen nummers van de singer-songwriter maar een nieuwe fase in haar carrière: een cd gevuld met alleen maar akoestische covers. Wat overigens niet geheel nieuw is voor de Bermudiaanse singer-songwriter, die tijdens haar concerten ook vaak geliefde covers ten gehore brengt. Het lijkt altijd wel een uitdaging om veelal wereldberoemde herkenbare songs geheel naar eigen hand te zetten. Want hoe maak je dat overbekende tracks als Jealous Guy van John Lennon, Stayin’Alive van de Bee Gees en Fragile van Sting niet als dertien in een dozijn covers klinken? Dat kan alleen wanneer je er een geheel eigen draai aan geeft door in het liedje te kruipen en het als een eigen emotie proberen te voelen. Om te beginnen koos Heather met Other Shores alleen voor liedjes die oorspronkelijk door mannen gezongen werden en daarnaast koos voor een strikt akoestische benadering met gebruik van alleen maar akoestische instrumenten. Pop, rock, disco en ballads, bekende en gelukkig ook bij het grote publiek wat minder bekende songs, krijgen zo een speciale lading mee in de geheel eigen versies van Heather Nova. Dat levert 13 tracks op die precies de juiste emotie en sfeer uitademen waardoor ze weer anders klinken dan de oorspronkelijke versies. Other Shores neemt je mee op een intieme, persoonlijke reis naar songs en muzikale herinneringen van de zangeres. Nieuwe en onverwachte interpretaties van liedjes die je dacht te kennen, maar die je toch een heel ander gevoel geven dan de oorspronkelijke versies. Daarom klinkt de plaat bijna als een eigen Heather Nova-album, maar dan zonder de verwerking van de persoonlijke ervaringen van de zangeres zelf. Al moet gezegd worden dat de emoties die ze in deze liedjes legt zo puur – en vol met waarschijnlijk ook gerelateerde belevingen – klinken dat het bijna haar eigen gemaakte muzikale reis zou kunnen zijn. (AR) **** Rough Trade Records

Release: 26 augustus 2022

https://www.heathernova.com/