Son de Aqui

Nieuw album ‘Al Otro Lado del Mar’ van Son de Aquí.

Son de Aquí is een band opgericht in Mexico-Stad, gekenmerkt door internationale samenwerkingen en momenteel gevestigd in Rotterdam. De muziek is geïnspireerd door traditionele muziek uit Mexico en Latijns Amerika, met moderne en stedelijke invloeden zoals hiphop en elektronica. Vanaf vrijdag 2 september is het nieuwe album Al Otro Lado del Mar online beschikbaar.

“This album is the first the band has recorded outside of Mexico, hence the name ‘On the other side of the sea’. Over the years Son de Aquí has transformed a lot. Not only in terms of sound, also the musicians. Del Otro Lado del Mar brings together musicians from the Netherlands, Germany, Greece, Spain, New Zealand and Mexico, and makes it the most international album to date”, aldus bandleider Leónardo Prieto die in 2016 naar Nederland verhuisde voor een dubbele master piano en compositie aan het Rotterdamse conservatorium Codarts. De band verhuisde mee, maar de samenwerking met Mexicaanse muzikanten bleef. “Their sound and instrumentation maintain a strong connection with the traditional music of Mexico en Latijns Amerika.”

Het album bevat negen nummers die gaan over uiteenlopende thema’s zoals overmatig social media gebruik, geweld tegen vrouwen en discriminatie, maar ook over alledaagse verhalen, reflecties, familie en liefde. De eerder verschenen singles Deja El Celular, Ella Me Encerró, Mamá, Calandria Viajera en Poder Prieto zullen ook op het album verschijnen. Van de laatste single is onlangs ook nog een videoclip verschenen: