ALICE

Nieuw queer-muzieklabel Nederland komt met eerste release van ALICE.

Nederland is sinds kort een uniek queer-muzieklabel rijker: RGLRS.records. Dit nieuw opgerichte muzieklabel biedt getalenteerde queer-muzikanten een veilige plek waar ze 100% zichzelf kunnen zijn,  zonder tegengehouden te worden in hun authenticiteit. RGLRS staat voor Reguliers, de iconische ‘queer’ straat in hartje Amsterdam.

De eerste release is de single van ALICE ‘Dansen met Demomen’ die op vrijdag 7 oktober verschijnt. Het is een Halloween-track, een heerlijk meeslepend uptempo nummer met een vette beat.

De in Haarlem geboren en in Amsterdam woonachtige Alice Olsthoorn heeft een grote followin op TikTok, YouTube en Instagram. Zij is jurylid in Make-up Cup met Nikkie Tutorials geweest, was een tijdlang het campagne-gezicht voor Douglas, Happn, Tele2 en nog steeds voor Doritos. Voor het GSA Netwerk en COC Nederland heeft zij het nummer ’Safe Plees’ gemaakt, waarbij zij aandacht vraagt voor genderneutrale toiletten op middelbare scholen in Nederland.

Alice creëerde als muzikant populariteit door viral hits als “Fackboy” en “Clownerij”, won vervolgens als Beste Nieuwkomer bij The Best Social Awards en heeft sindsdien met haar muziek een meer serieuze weg ingeslagen. Haar zelf geproduceerde hyperpop verteld over haar ervaringen als trans persoon in de media wereld. Alice over ’Dansen met Demonen’: “Als queer persoon is halloween een van de belangrijkste feesten van het jaar en daarom breng ik graag dit nummer uit wat gaat over dat een enorm hechte relatie zo erg op de klippen kan lopen dat het bijna voelt alsof je danst met een demoon.”

Alice geeft in het najaar een aantal concerten, waarbij ze het tof vindt dat zij de wereld van Transtopia tot leven mag brengen.

Data:
21-10 EKKO, Utrecht (met special guest Trie$t)
28-10 Gebroeders Nobel, Leiden (met special guest Trie$t)
19-11 De Vorstin, Hilversum (met special guest Trie$t)

www.rglrsrcrds.com