Focus

Legendarische band geeft concert in Theaterbakkerheij.

Wegens corona was dit optreden meerdere keren verplaatst en op 22 oktober 2022 kon het eindelijk doorgang vinden.


De legendarische band Focus bestaat 50 jaar en viert dit bijzondere jubileum met een knallend optreden in de Theaterbakkerheij. Nog altijd is de band alive and kicking en wordt er onvermoeibaar rond de wereld getourd.

Focus 
Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ´Hocus Pocus´, ´House Of The King´ en ´Syliva´ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ´Moving Waves´, ´Focus 3´ en ´Hamburger Concerto´ staan te boek als monumentaal.

Het zijn niet de minsten die hun grote waardering voor Focus hebben uitgesproken. Dave Grohl, Rush en Marillion, om er een paar te noemen, zijn fan van de pioniers van de progressieve rock. ´Zware jongens´ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Nike gebruikte de wereldhit ´Hocus Pocus´ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ´RoboCop´ en komt ook voor in de in 2020 verschenen Disney Pixar animatiefilm ‘Onward’.

* Tekst site Theaterbakkerheij

Foto’s Gwendolyne van Erp