Placebo

Band geeft memorabel concert in Ziggo Dome.

Met wereldwijd meer dan 13 miljoen verkochte albums is Placebo in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een gevestigde naam in de alternatieve rock. Het debuutalbum van de band hielp de weg vrij te maken voor een sterke verschuiving in de Britse muziek, fungeerde als een antithese op Britpop en inspireerde een generatie bands om hen te volgen. Placebo claimde zijn plaats in de Britse muziekgeschiedenis met vijf Top 10 albums in het Verenigd Koninkrijk en samenwerkingen met muzieklegendes als David Bowie, Robert Smith en Michael Stipe.

Placebo in ZiggoDome [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Dit jaar bestaat de alternatieve rockband al ruim 27 jaar en met het nieuwe album ‘Never Let Me Go’ op zak gaat Placebo op tour. De plaat staat vol ijzersterke gitaarriffs, typerende nasale zang van Brian Molko en pulserende synths, wat veel goeds belooft voor de bijbehorende EU/UK Tour.

Placebo in ZiggoDome [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

*  Tekst van site Ziggo Dome & Mojo

Foto’s Harold Versteeg

  • Placebo in ZiggoDome [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]