Jan Akkerman

Fotoserie: Gitaarvirtuoos excelleert met jubileumtour in Paard Den Haag.

Op zondag 11 december stond Jan Akkerman met zijn Walk of my Life tour met een onvergetelijke show in Den Haag. Hierin staan Jan Akkerman en zijn lange muzikale loopbaan van zo’n zestig jaar centraal. Van de songs van Johnny & His Cellar Rockers, The Hunters en Brainbox, de wereldhits van Focus tot de solostukken van zijn laatste album Close Beauty.

In 1973 werd Jan Akkerman door de lezers van het Briste muziekblad Melody Maker tot de Beste Gitarist ter wereld verkozen. Deze blijk van erkenning bracht hem wereldroem. De eigenzinnige Amsterdammer is echter nooit op zijn lauweren gaan rusten, maar bleef zich verder ontwikkelen. Ook live geniet het publiek over de hele wereld nog steeds van zijn sublieme techniek, zijn unieke gevoel voor timing en harmonie én zijn vermogen om jazz, rock, blues, dance en klassieke muziek schijnbaar achteloos te combineren.

Het middagoptreden in Paard was uitverkocht en een enthousiast publiek genoot van vele onvergetelijke nummers. Het werd een echte muzikale tocht door het brede oeuvre van de meestergitarist. @Paard

Fotografie: Maarten Ederveen