MidWinter Fair Archeon

Fotoserie: Twee dagen lang intens genieten op Midwinter Fair Archeon.

Na twee jaar afwezigheid kwam het bijzondere winterse festival in Archeon weer tot leven.

De Midwinter Fair staat ieder jaar in het teken van de viering van de wederkomst van het licht (de kortste dag). Ook ditmaal kwamen de bezoekers weer in grote getale en in mooie kleding passend bij de MidwinterFair naar het winter spektakel in Museumpark Archeon.

Er was veel te genieten op de overdekte Fantasymarkt met de vele kramen waar je je aan kon vergapen aan de mooi uitgestald waren. Ook in de knusse middeleeuwse huisjes lagen talloze waren uitgestald van sieraden, schapenvachten, boeken en spellen.

Tijdens de oer-rituelen kon je getuige zijn van bijzondere momenten waar  ‘het oude’ wordt afgelegd om ’gezuiverd’ de nieuwe tijd in te gaan. In de prehistorie voerden priesteressen een spirituele vuurceremonie uit. Heel bijzonder om eens te ervaren.

In de vroege middeleeuwen, bij Dorestad, was een Germaans zonnewiel-ritueel. In de middeleeuwen een levend Cruedo en een levende Dungeons and Dragons Liveshow in de Arena.

Op de vele podia traden bands op uit als The Trouble Notes uit Duitsland, Cuélebre uit Spanje en zelfs helemaal uit Oekraïne Spiritual Seasons. Verder komen Prima Nocta, Datura, Sunfire en Sassenachs uit Zwijndrecht.  Je kon er muzikaal genieten en ook een dansje wagen. @Archeon

Fotografie Anneke Ruys