Tess Merlot jan13

Tags

Related Posts

Share This

Tess Merlot

Nederlandse chansonzangeres komt met ode aan ouderlijk huis.

Op vrijdag 13 januari presenteert de Nederlandse chansonzangeres Tess Merlot na anderhalf jaar weer een nieuwe single: Ma maison. Ze schreef het melancholische nummer nadat haar vader haar vertelde dat haar ouderlijk huis in Hazerswoude-dorp verkocht zou worden. Het is de eerste single van een reeks nieuwe liedjes, opgenomen met haar vaste band en een strijkkwartet met leden van het Metropole Orkest en Matangi Quartet.

Tess vertelt: “Ik ben opgegroeid op een kwekerij tussen Hazerswoude-dorp en Boskoop, midden in het Groene Hart. Het land rondom het huis was een plek waar altijd ruimte was voor spelen en ravotten, waar vrienden altijd welkom waren en waar we door alle ‘aanwaaidieren’ bijna een kleine kinderboerderij runden. Kortom: het was een plek waar we onvoorwaardelijk kind konden zijn. Natuurlijk was ik me al heel lang bewust dat we ooit afscheid zouden moeten nemen, maar toen het tekoopbord afgelopen jaar in de tuin werd gezet, raakte dat me enorm. Het is straks niet langer meer onze plek, de plek waar we direct in verbinding staan met de kinderen die we ooit waren. Toch voelt de cirkel rond: er komt een nieuwe familie te wonen, met jonge kinderen. Ik hoop dat zij het huis op dezelfde manier zullen ervaren.

Ma maison is geschreven door Tess zelf en haar vaste muzikale compagnon, de in Den Haag woonachtige Franse componist Guillaume Marcenac. Het nummer is opgenomen in Studio Groenland in Hilversum, samen met Tess’ vaste band bestaande uit gitarist Leon Sibum, accordeonist Lars Visscher, drummer Michiel Buijsse, bassist Boris Egberts en Guillaume Marcenac op piano. Op de single is tevens een strijkkwartet te horen bestaande uit violisten Jenneke Tesselaar, Robert Baba en Ian de Jong (o.a. Metropole Orkest) en cellist Arno van der Vuurst (o.a. Matangi Quartet).

MA MAISON

Over Tess Merlot
Tess Merlot is een in Boskoop opgegroeide, Haagse zangeres en voorvechtster van Franstalige muziek. In 2019 bracht ze haar single Mon Paris uit, dat ze in een uitverkocht Paradiso ten gehore mocht brengen en daar door Leo Blokhuis ‘de Franse zomerhit van het jaar’ werd genoemd. In 2020 tourde ze langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam en schopte ze het tot de halve finale van het tv-programma We Want More. In 2021 verscheen haar debuutalbum Laissez-moi met singles die regelmatig te horen waren op de radio en was ze te gast bij televisieprogramma’s als Matthijs gaat door, Tijd voor Max en talkshow M.

SPEELDATA
13-01 De Gigant, Apeldoorn
21-01 De Peppel, Zeist
29-01 P3, Purmerend
05-02 Paradox, Tilburg
11-02 Bullekerk, Zaandam
12-02 Stage Kitchen & Café, Zoetermeer
19-02 De Agnietenkapel, Gouda
04-03 Villa Ockenburgh, Den Haag
12-03 ’t Rozenknopje, Eindhoven
25-03 Kunstcafé Appelscha
26-03 Roodehaan, Westeremden

Kijk hier voor de complete agenda.