Savine

Zangeres maakt grote muzikale indruk in PAARD!.

Het leven van de 27-jarige Savine is onlosmakelijk verbonden met muziek. Op 23 februari 2023 was de zangeres te bewonderen in de Kleine Zaal van PAARD! Vanaf haar veertiende schrijft Savine haar eigen muziek, speelt viool en vervolgens ook piano. De Amsterdamse heeft een soulvolle rauwe stem en laat zich graag inspireren door Adele, Corinne Bailey Rae, Macy Gray, Norah Jones en Amy Winehouse. In 2019 verhuist Savine naar London om daar een jaar te studeren aan BIMM in de richting soul, pop en R&B, deze invloeden hoor je dan ook veel terug in haar muziek.
Archief

Haar debuutsingle ‘Never Compare’ werd daar NPO Radio 2 bekroond tot eerste TopSong van 2021. Haar volgende single ‘What a Life’ wordt goed ontvangen en van radio Veronica ontving zij voor deze single de Oorkonde Award. Met 3.000.000 streams is de single ’25’ haar meest beluisterde single op Spotify. Haar laatste single ‘Head Over Heels’ schreef zij onder andere samen met Jacqueline Govaert en deze wordt goed ontvangen door verschillende radiostations. Samen met haar vijf bandleden hijst Savine invloeden uit de soul en jazz in een modern ”pop-jasje”. @Paard

Fotografie: Maarten Ederveen