New Order

Iconische band komt 23 september naar Ziggo Dome.

Zaterdag 23 september 2023 komt de legendarische band New Order naar Ziggo Dome in Amsterdam. Na een zeer succesvolle tour door Noord Amerika in maart, doet de iconische band New Order vanaf september verschillende steden aan in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Over New Order

Herrezen uit de as van de band Joy Division, overwon New Order een tragedie om vervolgens een van de meest invloedrijke en geprezen bands aller tijden te worden.
Het debuutalbum van New Order genaamd Movement (1981) werd nog overschaduwd door het geluid van Joy Division; daarna combineerde de band post-punk met invloeden uit de New Yorkse clubscene, wat resulteerde in het album Power, Corruption & Lies (1983). In 1983 verscheen ook “Blue Monday”, een mega hit die de best verkochte 12-inch single aller tijden werd en wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.

New Order bracht vervolgens de albums Low-Life (1985), Brotherhood (1986), Substance (1987) en Technique (1989) uit. Na een pauze volgden de albums Republic (1993), Get Ready (2001) en Waiting for the Sirens’ Call (2005).

Phil Cunningham kwam bij de band in 2001, gevolgd door Tom Chapman in 2011 zij vormen nu de band samen met de oprichters Bernard Sumner, Stephen Morris en Gillian Gilbert.

New Order bracht in 2015 hun veelgeprezen tiende studioalbum uit, Music Complete, met gastvocalen van Iggy Pop, Brandon Flowers en Elly Jackson van La Roux.
De band blijft live optreden over de hele wereld. Ze speelden afgelopen jaren enkele van de grootste shows uit hun carrière tot nu toe, zoals Manchester’s Heaton Park en in de O2 in Londen in 2021. In 2022 speelde New Order een US arena tour samen met de Pet Shop Boys. @Mojo Concerts

TOUR DATA:

21 september – Kopenhagen – Royal Arena
23 september – Amsterdam – Ziggo Dome
26 september – Parijs – Zénith
29 september – Londen – The O2
1 oktober – Dublin – 3Arena
5 oktober – Glasgow – OVO Hydro
7 oktober – Leeds – First Direct Arena
NEW ORDER
Zaterdag 23 september 2023 | Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €60,48 (incl. servicekosten)