Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Een bijzonder eerbetoon aan Doe Maar legende Henny Vrienten.

Met een album en een concerttour brengen Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten een eerbetoon aan componist, zanger, bassist, gitarist en Doe Maar-legende Henny Vrienten. Dat doen zij met bewerkingen van nummers van Henny’s drie laatste soloalbums.

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kennen elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van ‘Nederlands beste songwriter’ hebben op Trijntje een enorme aantrekkingskracht. Diverse keren werkten ze ook samen. Zo schreef Henny voor Trijntje onder meer de tekst van Vlieg met me mee en zong Trijntje op Henny’s 70ste verjaardag zijn nummer Het gaat niet over.

 

Op 23 april stonden Trijntje en Xander met de tour in Theater de Stoep in Spijkenisse. Dat leverde een bijzonder mooi optreden op. Het idee voor een album met nummers van Henny Vrienten komt van Trijntje. In overleg met Henny zelf besloten Trijntje en Henny’s zoon Xander alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums (En toch…, Alles is anders en Tussen de regels) die hij zelf beschouwde als zijn meest persoonlijke. Henny was trots en vereerd met het project en drukte Trijntje en Xander op het hart er vooral mee door te gaan. @Theater de Stoep @Multimo Media

Tekst: Theater de Stoep
Foto’s: Gwendolyne van Erp