Hejre Kati | Balkan Klezmer band

Bijzonder klezmer en gypsy concert in Gouda.

Op woensdag 3 mei gaf Hejre Kati samen met de Balkan Klezmer Band een concert in Theaterbakkerheij Gouda. Een mooi en inspirerend optreden van deze virtuozen.

Hejre Kati – Balkan Klezmer band bestaat uit vijf professionele ras-muzikanten die hun sporen hebben verdiend in de klezmer en gypsy muziekwereld. Allen spelen in andere (internationaal opererende) ensembles en orkesten.

Jaap Mulder en Tseard Nauta zijn muzikale partners van het eerste uur. Eind jaren tachtig richtten zij samen Nederlands eerste klezmerband Di Gojim op. De formatie kan terugkijken op een prachtige carrière binnen Nederland en ver daar buiten. Tseard koos na vijftien jaar zijn eigen weg, Jaap na ruim dertig jaar. De mannen spelen nu weer samen in Hejre Kati. @Theaterbakkerheij

Fotografie Gwendolyne van Erp

Foto’s: