Country Roads | John Denver Tribute

Arrangeur en songwriter Ralph van Manen brengt ode aan John Denver.

Op zaterdag 3 juni was de voorstelling Country Roads | John Denver Tribute in Theaterbakkerheij. Dat betekende een avond lang puur genieten van inspirerende muziek.

Arrangeur en songwriter Ralph van Manen is wereldwijd een grote naam. Hij schreef nummers als “Testify to Love” en “ Touched by an Angel”, songs die in vele landen erg hoog scoorden en in de USA zelfs een platina album opleverde. Voor deze laatste song ontving hij in Nashville een Dove Award (song of the year). Maar Ralph is meer dan dat, hij is ook een muzikant in hart en nieren en kiest er voor om een tribute band voor John Denver te beginnen. De band “ Country Roads” die door de officiële John Denver fanclub in Amerika is geadopteerd.

De mannen van Country Roads zeggen hierover: Liefde, pijn, verlangen, hoop, dromen, verbondenheid, recht en onrecht, natuur, vrijheid, wijsheid, thuiskomen… Een veelheid van thema’s, waar John Denver in zijn songs over zingt. Zijn liedjes gaan ergens over. Daar waar woorden tekortschieten, raakt zijn muziek de juiste snaar. En dat is nu precies wat Ralph zo aanspreekt in de muziek van deze legendarische zanger en waarmee hij telkens weer zijn publiek weet te raken. Een aanrader!

Aan het einde van de eerste set van Ralph word ineens Dana van Bergen aangekondigd zij zal 2 nummers doen welke Ralph heeft mede geschreven. We moeten haar in de gaten houden het zou wel eens wat kunnen worden
In de tweede set krijgt Ralph zijn vrouw Ineke zo gek om een nummer mee te zingen wat een mooie aanvulling was dat!

Tekst: Theaterbakkerheij
Foto’s: Gwendolyne van Erp