blur

Nieuw album van Blur heet ‘The Ballad of Darren’!

Minder dan 6 maanden geleden kwamen Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James en Dave Rowntree voor het eerst weer bij elkaar in Damon’s studio in West Londen, om de mogelijkheid van het opnemen van een nieuw blur album te bespreken. Het langverwachte, nieuwe studio album ‘The Ballad of Darren’ is vandaag uitgekomen via Parlophone.

‘The Ballad of Darren’ is het negende studio album van blur – tevens hun eerste album in 8 jaar – en is geproduceerd door James Ford. Het album bestaat uit 10 nieuwe tracks die afgelopen lente zijn opgenomen in Studio 13 in Londen en Devon. De aankondiging van het album kwam als een grote verrassing voor fans. Het viel samen met een kleine, doch epische, show in Colchester, de release van hun nieuwe track ‘The Narcissist’ en de onthulling van een, nu al, iconische album cover. Op de cover staat een foto, gemaakt door de gevierde fotograaf Martin Parr CBE, die Gourock Outdoor Pool in Schotland op de kaart zet.

Volgende week 25 juli 2023 om 22:00 uur zal er een speciaal wereldwijd optreden van het nieuwe album zijn middels een liverstream vanuit het Londense Eventim Apollo. Getiteld: ‘blur present The Ballad of Darren’, zal het de eerste en enige keer zijn dat de band het gehele album van het begin tot het einde live zal spelen. @Warner Music