The Aces

Gedreven indie-popband komt voor concert naar De Helling in Utrecht.

The Aces is een indie-popband, vier dames oorspronkelijk uit Texas, maar zitten tegenwoordig in LA. Er borrelt veel rondom deze dames, vooral in de VS, zo zijn ze net op tour met The Vamps, bereiken ze maandelijks bijna 1 miljoen luisteraars en stonden ze als op grote festivals als Lollapalooza, OUTFEST, NY Pride. In hun songs staan onderwerpen als mentale gezondheid en queer identiteit centraal.

Indiepopband The Aces heeft gisteren de laatste single uitgebracht voor hun derde studioalbum “I’ve Loved You For So Long”, dat op 2 juni uitgekomen is via Red Bull Records. Als eerste nummer van het album roept het titelnummer het hartverwarmende gevoel op van steeds opnieuw verliefd worden op iemand, waarbij je steeds nieuwe dingen vindt om van te houden.

De akoestische gitaarmelodieën doen denken aan The Cranberries en zetten de toon voor verschillende jaren ’90 geïnspireerde nummers op het pakket. De band draagt het nummer op aan elkaar, wetende dat de grootste liefde bij hun gekozen familie ligt en de muziek die ze samen hebben gemaakt sinds ze kinderen waren. De officiële videoclip weerspiegelt het vertederende karakter van hun relatie en brengt dit nostalgische tijdperk van The Aces tot leven.

Leadzangeres Cristal Ramirez zegt: “De grootste liefde van mijn leven is deze band. Het was iets dat subtiel tot me doordrong na het schrijven van het nummer van onze derde plaat, “I’ve Loved You For So Long” – een zin die Alisa schreef die groots en romantisch aanvoelde. We onderzochten hoe liefde eruitziet in een langdurige relatie, iemand zo lang liefhebben dat hij bijna als een deel van jezelf voelt. Hoewel we tijdens het schrijven refereerden aan ervaringen uit onze romantische relaties, realiseerde ik me al snel dat de liefde van mijn leven deze band is.”

Wil je deze veelbesproken formatie live zien? Op 17 augustus komt The Aces naar De Helling, Utrecht voor een concert. Don’t miss it! @Iconic Culture