Zomercarnaval Rotterdam

Het grootste Caribische festijn van het jaar komt eraan!

Foto Anneke Ruys

Ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen en praalwagens zetten de Rotterdamse binnenstad jaarlijks op zn kop! De Zomercarnaval Straatparade betekent een explosie van kleur, muziek, feest en creativiteit in een stoet van indrukwekkende praalwagens. Dit jaar is de Straatparade op 29 juli.

Check https://www.zomercarnaval.org/ voor alle ins & outs

De Zomercarnaval Straatparade trekt in een stoet van 5 km met energieke dansers en danseressen van allerlei achtergronden, culturen en nationaliteiten door het centrum van Rotterdam. Gehuld in de meest spectaculaire kostuums met maar één missie: iedereen laten dansen! De Zomercarnaval Straatparade is de grootste Caribbean street party van Nederland en IEDEREEN is uitgenodigd! Geef je over aan de magie van de Straatparade en GO WITH THE FLOW!

Het programma op de Coolsingel wordt voorafgegaan door een aantal vaste programmaonderdelen. Zoals de Royalty Election, voorheen bekend als de Queen Election, welke zal plaats vinden enkele weken vóór de Straatparade. Deze gelegenheid betekent de opening van het Zomercarnaval ‘seizoen’ van dat jaar.

Een aantal vaste programmaonderdelen kan je zeker terugverwachten zoals Rueda de Casino, festivalmarkt de Mercado, de jump up en nog veel meer! @Rotterdam Unlimited Zomercarnaval