Brabantsedag

Fotoserie: Bijzondere magie van metershoge praalwagens en straattheater

Weer of geen weer, de Brabantsedag staat ieder jaar weer garant voor een prachtige middag vol verbazing met de allermooiste acts. Ook op 27 augustus waren de ‘oh’s’en ‘ah’s’ weer niet van de lucht in het Brabantse Heeze.

Onder het thema ‘Eureka!’ trokken tijdens de 64ste editie van de grootste theaterparade van Nederland de meest bijzondere uitvindingen van Brabantse bodem door Heeze tijdens de Brabantsedag. De combinatie metershoge praalwagens in combinatie met uitdagend en hoogstaand straattheater is al sinds het prille begin een perfecte combinatie gebleken.

Vriendenkring De Rijten heeft de Brabantsedag 2023 gewonnen. De bouwgroep won in het algemeen klassement met ‘Het ontstaan van alles’ en won ook de persprijs (* zie eerste twee foto’s onder).

De Brabantsedag trekt ieder jaar ruim 40.000 bezoekers en ook dit jaar was dat niet anders. Met regenjassen en paraplu’s genoten ook tijdens deze minder droge dag de toeschouwers optimaal van hoogstaand vertier. Want de de cultuurhistorische optocht van de theaterparade is pure kunst en de voltooiing ervan kost ieder jaar weer vele maanden werk. Het vertaalt zich altijd in een groot enthousiasme van de aanwezige toeschouwers. Zij mogen ook dit jaar weer terugkijken op een prachtige en onvergetelijke beleving.

Tekst en fotografie: Anneke Ruys