Fotoserie: Corso Zundert

Uitzonderlijke dahliapracht op indrukwekkend Corso Zundert.

De winnaar van Corso 2023: Nanook van Buurtschap Poteind

Ruim 50.000 mensen hebben zondag  3 september een kijkje genomen bij het grootse Corso in Zundert. Het was een enorm drukke dag met een stuk meer mensen dan vorig jaar.

Er kwamen op deze zonovergoten dag weer heel wat indrukwekkende dahlia wagens voorbij. Met daarop niet te vergeten de meest bijzondere creaties. De corsowagens zijn maar liefst 9 meter hoog, 4,5 meter breed en 19 meter lang.

Elke wagen bevat ongeveer een half miljoen dahlia’s. Het bloemencorso van Zundert is het grootste corso ter wereld. Al meer dan 80 jaar strijden de Zundertse buurtschappen om jaarlijks de mooiste corsowagen te bouwen.  Daar zijn ze een groot deel van het jaar mee bezig.

Winnaar Corso 2023

Buurtschap Poteind heeft dit jaar het Corso in Zundert gewonnen. Het werd door de jury als beste beoordeeld maar won tevens de publieksprijs. Met de wagen Nanook maakte het gezelschap de grootse indruk. Het was maar liefst 72 jaar geleden dat buurtschap Poteind het corso won. Dank zij de ijsbeer Nanook mochten ze na al die jaren weer de winst binnenhalen.

De tweede prijs ging naar Achtmaal met La Revolution (tevens 3e publieksprijs) en de derde prijs ging naar Klein Zundert met Dystopie. De tweede publieksprijs ging naar Wernhout met Gouden Regen.

Fotografie: Anneke Ruys

Fo