Froukje

Nederlandse popsensatie Froukje met twee shows naar Carré.

Zangeres Froukje op het Lowlands festival in Biddinghuizen. [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Froukje kondigt vandaag twee shows in Carré aan. De shows vinden plaats op 15 en 16 januari 2024, nadat haar langverwachte debuutalbum op 12 januari uitkomt. De kaartverkoop voor deze concerten start op donderdag 28 september om 10:00 via Carré.
Froukje was dit jaar te zien op de hoofdpodia van onder andere Down The Rabbbit Hole, Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop.

Ze deed ook een wederom uitverkochte clubtour en bracht haar nieuwe singles ‘Als Ik God Was’ en ‘Naar Het Licht’ uit! En ook 2024 gaat het zeker niet stil zijn. Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter Dan Ik’ in één klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. Haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’ wordt Song van het jaar bij 3voor12 en haar EP ‘Licht en Donker’ wordt lovend ontvangen en beloond met een Edison in de categorie Alternative. Ook wint Froukje een 3FM Award voor Beste Nieuwkomer.

Haar tweede EP ‘Uitzinnig’ (2022) krijgt onder andere een 5-sterrenrecensie in de Volkskrant: “Uitzinnig kent enkel sprankelende liedjes met teksten die slim en aangrijpend zijn.” Een prijzenregen volgt. Froukje wint wederom een Edison (Alternative), ontvangt een 3FM Award voor Beste Artiest, ze wordt door haar collega-artiesten bekroond met de Zilveren Notenkraker en ze is winnaar van Song van het Jaar bij 3voor12 – ditmaal met ‘Zonder Gezicht’, samen met S10. Het succes resulteert in uitverkochte clubtours, volle festivalzomers en in het najaar van 2022 stond Froukje met haar eigen show in een uitverkocht AFAS Live. @Mojo Concerts

foto Harold Versteeg

FROUKJE
Maandag 15 en dinsdag 16 januari 2024 | Carré, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €33,60 (incl. servicekosten)