Level 42

Band geeft uitverkocht concert in PAARD.

Op 6 november gaf het iconische Level 42 rondom meestergitarist Mark King een concert in PAARD Den Haag. Dat was genieten voor de fans van de band die in de jaren tachtig doorbrak en nog steeds volle zalen trekt.

Level 42 — bekend van hun nummers Love Games, Hot Water en Lessons In Love — breekt eind jaren 80 door met het album Running In The Family. Hoewel de band eerder uit elkaar gaat, maakt Mark King in 2001 de doorstart en begint in overleg met Mike Lindup weer op te treden onder de naam Level 42. Op 6 november 2023 zijn de jazz-funk grootheden te bewonderen in PAARD.

In de vroege 00’s verschijnt het nieuwe album Retroglide en in 2010 volgt de cd-box Living It Up en een live-dvd ter ere van het 30 jarige bestaan van de band. Ook gaat de band opnieuw op tour en laten ze met klasse zien dat ze een nieuwe weg in zijn geslagen, 40 jaar na oprichting ontpopt de band zich naar een speelse jazzfunk-band.

Fotograaf Maarten Ederveen was erbij om het concert op foto vast te leggen.