Y.M.I.

Utrechts alternatief electropop-duo presenteert nieuwe EP.

Het Utrechtse alternatieve electropop-duo Y.M.I. komen met de release van hun nieuwe EP: Through Headspace, Vol.1, uitgekomen op 20 december, gevolgd door een releaseparty bij Hofman Utrecht.

De song Hurricane is nieuwste single, die gaat over het niet in slaap kunnen vallen en meegenomen worden in een wervelwind van gedachten die je de nacht in slepen. De wanhoop wordt in dit nummer versterkt door de drukke drumpartij en de neergeslagen vocalen. In de EP is dit een punt waarop gedanst en meegedeind kan worden in het meeslepende refrein. Hieronder vind je een link naar het nummer. Op deze EP ‘Through Headspace, Vol. 1’, wat het eerste deel is van het album dat komend voorjaar uitkomt, wordt het gesprek aangegaan met mensen die dichtbij staan, waarna er steeds meer isolatie en kaalheid voelbaar is, wat in de laatste track, Spiral, het duidelijkst naar voren komt.

Bio:

Y.M.I maakt muziek om de confrontatie aan te gaan, zowel intern als met de wereld. Geïnspireerd door de thematische transparantie van The 1975, de intensiteit van Nothing but Thieves en de sfeervolle leegte van James Blake, zijn de twee mannen uit Zeist met oud-bandlid Tim ‘Gientaar’ Schippers aan de slag gegaan met het schrijven van nieuwe muziek. De luisteraar wordt op het aankomende album meegenomen in een reis door het hoofd van frontman Daan, waarin trauma’s verwerkt worden en de verbinding wordt gezocht in een wereld met onoverbrugbare verschillen. Y.M.I. is als een net-opgestegen CO2-neutrale raket (op groene waterstof) die zijn weg naar boven heeft ingezet. De vlucht is gaande, kom aan boord.

Y.M.I. op Instagram