Jan Akkerman live in Zwolle

Fotoverslag: Jan Akkerman presents Knight of the Guitar.

Op 5 januari is in Hedon, Zwolle de aftrap gegeven voor 11 shows waarin vijf gitaarridders centraal staan: Jan Akkerman, Ruben Hoeke, Erwin Nijhoff, John Hayes en Joep Pelt. De adellijke rang van gitaristen is niet alleen meester in hun eigen genre, maar ze breken gezamenlijk ook door alle muzikale grenzen. Ze worden daarbij ondersteund door een geweldige band met een drive waar je u tegen zegt onder leiding van Coen Molenaar.

Deze virtuozen worden steeds ondersteund door de vaste begeleidingsband van Akkerman. Op vrijdag 5 januari was het de beurt aan Jan Akkerman (de bedenker van Knight of the Guitar, red) om in het Zwolse Hedon het allerbeste te laten zien en horen wat hij in huis heeft. Het publiek beleefde een onvergetelijke, magische avond met behalve Jan Akkerman en band ook de betoverende vocalen van zangeres Laurie Akkerman.

Voor iedereen die erbij kon zijn was dit een onvergetelijke topavond waar Jan Akkerman eens te meer niet zien waarom hij een van onze meest gedreven gitaristen is.

Fotografie: Stefan de Jager