Juanes

Colombiaanse zanger zorgt voor een opzwepend latin feestje in Tivoli.

Op zondag 23 juni gaf latin ster Juanes een concert in TivoliVredenburg in Utrecht. In de Ronda zaal bouwde Junes als vanouds een Latijns Amerikaans feestje voor iedereen.

De Colombiaanse zanger/gitarist Juanes is een van de bestverkopende latin-artiesten aller tijden met een solocarrière van inmiddels al bijna 25 jaar. Dansbare latinpop met romantische teksten is het handelsmerk van Juanes, die in 2002 doorbrak met de single A Dios Le Pido.

Juanes wist met zijn Spaanstalige hits als ‘A Dios Le Pido’ en ‘La Camisa Negra’ al in 2004 Nederland te veroveren. Hij trad hier in de afgelopen twintig jaar al meerdere malen op, onder meer in de Heineken Music Hall, op het Westergasterrein, in Paradiso en de Melkweg. Zondag was de Ronda zaal in TivoliVredenburg aan de beurt om door Juanes ingepakt te worden.

Het concert was uitverkocht en gevuld met een gevarieerd publiek waarvan de latino’s een belangrijk onderdeel uitmaakten. De bekendste liedjes van Juanes werden uitbundig meegezongen en – gedanst. Twee uur lang kon het enthousiaste publiek genieten van een belangrijke greep uit de nu meer dan twintig jarige carriere van de zanger uit Medellin, Colombia.