Karol G

Karol G betovert Ziggo Dome met haar Manana Sera Bonito Tour.

Op 14 en 15 juni dompelde de Colombiaanse superster Karol G met haar uitverkochte Manana Sera Bonito Tour het Amsterdamse Ziggo Dome onder in Latijns Amerikaanse sferen. Twee en een half uur lang trakteerde ze de poptempel op een grote greep uit haar interessante oeuvre wat inmiddels meer dan 17 jaar beslaat.

Vanaf het allereerste moment dat Karol G met TQG (officieel met Shakira) op 15 juni het podium betreedt gaat een uitverkocht Ziggodome helemaal los. Het wordt een energiek showspektakel waar de Colombiaanse zeker niet onder doet voor andere internationale sterren a la Beyonce, Madonna en meer.

Een voornamelijk uit Latijnsamerikaanse (vooral vrouwelijke) fans bestaand publiek zingt alle liedjes woord voor woord mee en daarmee bewijst Karol G eens te meer haar enorme internationale populariteit. Ook bij ons heeft de Colombiaanse veel fans.

Logisch want ze beleefde afgelopen jaar de meest succesvolle periode uit haar carriere. Karol G wist ze als eerste vrouwelijke artiest met een Spaanstalig album de nummer 1 positie te bereiken in de Billboard 200. Begin dit jaar werd ze vervolgens ook nog eens uitgeroepen tot Billboard’s Woman of the Year.

De Colombiaanse reggaeton superster wist afgelopen weekend dan ook twee keer Ziggo Dome uit te verkopen. In de Amsterdamse concertzaal zat de latin sfeer er helemaal in en de hele locatie kolkte en trilde terwijl iedereen uitbundig meedanste en – zong op de klanken van de speciale Karol G mix van reggaeton, latin rap, cumbia en akoestische ballads. Uiteraard wervelde Karol G in afwisselende outfits uitbundig mee op de meeslepende muzikale klanken.

De twee Karol G concerten in de Ziggo Dome betekenen een onuitwisbare ervaring voor alle aanwezige latin fans, ze waren er in alle leeftijden. Karol G liet tijdens haar optredens qua show, vocale capaciteiten en dansmoves dubbel en dwars zien waarom ze een van de grootste latin sterren van dit moment is.

In Ziggo Dome (15 juni) weerklonken onder meer grote hits als Contigo, TQG, Pero Tu, Provenza, Mi Ex Tenia Razon, Amargura en veel, veel meer! Inolvidable!

Door Anneke Ruys