Floor Jansen

Fotoserie: Floor Jansen en Anneke van Giersbergen live op Royal Park Live!

Op donderdag 4 juli stond zangeres Floor Jansen met Anneke van Giersbergen in het voorprogramma op Royal Park Live, een reeks bijzondere en onvergetelijke concerten in de tuin van Paleis Soestdijk. Royal Park Live beleeft in 2024 haar 7e editie.

De organisatie van Royal Park Live was ontzettend blij dat Floor Jansen in 2024 op Royal Park Live stond, nadat ze er in 2023 onverhoopt niet bij kon zijn. Op 4 juli 2024 haalde ze dit concert dubbel en dwars in. Tickets voor het geannuleerde concert van vorig jaar bleven geldig voor deze nieuwe datum. Het leverde voor het publiek en artiesten een onvergetelijke avond op waarbij Floor Jansen en Anneke van Giersbergen eens te meer hun grote talenten tentoonstelden.

Floor Jansen vergaarde een enorme fanbase als zangeres van Nightwish en After Forever en viel bij het grote publiek op dankzij haar deelname aan het tv-programma Beste Zangers. Haar indrukwekkende versie van ‘Phantom Of The Opera’, samen met Henk Poort, groeide uit tot hoogtepunt van het programma . In 2023 bracht Floor Jansen haar soloalbum ‘Paragon’ uit, dat erg goed werd ontvangen.

Het voorprogramma werd verzorgd door niemand minder dan Anneke van Giersbergen. Nederland maakte in de jaren negentig kennis met Anneke als frontvrouw van de band The Gathering en heeft ze haar naam gevestigd als een van de meest veelzijdige zangeressen van ons land. Ze werkte onder meer samen met Devin Townsend, BLØF en de IJslandse indie-folkgroep Árstíðir. @Royal Park Live

Fotografie: Stefan de Jager