Kaderock

Zonnig Kaderock 2024 trekt 6.000 bezoekers.

Kaderock verwelkomde dit weekend zo’n 6.000 bezoekers. Het tweedaagse festival bood een diverse line-up op verschillende podia met optredens van onder andere Blaudzun, Vive la Fête, Kuenta, en uiteraard vele artiesten uit eigen stad zoals De Kraaien, Mula B, Cesar Zuiderwijks Drum Demons en The Legendairs.

Voor iedereen
De eclectische line-up zorgde ervoor dat er voor iedereen iets te beleven viel. Het was de tweede keer dat het festival niet één maar twee dagen duurde, waardoor er maar liefst 30 bands en artiesten op de verschillende podia stonden. En dat is nog exclusief de 25 Haagse schoolbands die op vrijdagavond op het binnenpodium hun opwachting maakten en streden om een plek op het hoofdpodium, de volgende dag. Uiteindelijk was het de schoolband The Rift die met de prijs naar huis ging en de tweede festivaldag aftrapte.

Over Kaderock
Kaderock, het popfestival rond het beroemde Muziekcentrum Musicon in Den Haag, bestaat sinds 1996. De straten rondom het festivalterrein zijn de bakermat van de beroemde Haagse beatcultuur, heilige grond. De carrières van bijna alle bekende Haagse pop- en urbanartiesten van de laatste decennia zijn er begonnen. Deze jaarlijkse samenkomst van popgeneraties behoort tot het immaterieel erfgoed van Nederland en biedt een unieke kans om kennis te maken met verleden, heden en toekomst van popstad nummer één. @Kaderock

Fotografie Anneke Ruys